over heart2heart
gerard & Lydia

over heart2heart

gerard & lydia

heart2heart zomerweek

‘Je staat voor flinke uitdagingen wanneer je als echtpaar aan zo’n geloofsavontuur begint. Normaal gesproken groeit een organisatie langzaam en groeit alles navenant mee. We zijn zo dankbaar dat het team van Vrij Zijn zich, ondanks alle ontwikkelingen rondom het Corona virus, volledig heeft ingezet voor een goede overdracht. Ook alle bedieningen blijven gewoon ‘aan boord’. Alles is anders gegaan dan we hadden gepland, maar we zijn dankbaar dat we ons, samen met het kernteam, mogen gaan inzetten om de Zomerweek voor Nederland te behouden.
Het is en blijft een unieke vakantieweek waar de Persoon en het werk van de Heilige Geest centraal staat.
Het is voor ons echt een heel nieuwe fase in onze bediening. Naast de Zomerweek, gaan we ook onderwijsdagen en conferenties organiseren. We willen ons er volledig voor geven dat de Kerk wordt toegerust om een zegen te zijn in deze wereld, die snakt naar ware liefde en Gods kracht.’

gerard & lydia

Gerard en Lydia trouwden op latere leeftijd en hebben een bijzonder verhaal over hoe God hen bij elkaar heeft gebracht. Op dit moment zijn ze bezig om hun persoonlijke verhaal en ervaringen op te schrijven. Het boek zal de titel ‘het wachten waard’ krijgen. Het onderwijs van Gerard en Lydia kenmerkt zich door gedegen onderwijs over vele fundamentele waarheden van het geloof. Ze maken het onderwijs praktisch door de bijzondere voorbeelden uit hun eigen leven.

over gerard & lydia

gerard de groot

Als kind had Gerard een spraakgebrek, hij stotterde. Daarom koos hij ervoor om een opleiding te doen waarbij hij niet veel hoefde te spreken. Terwijl hij met zijn administratieve opleiding bezig was, kwam hij radicaal tot bekering. Terwijl hij worstelde met geloofsvragen ontmoette hij Jezus op een bovennatuurlijke manier. Over zijn bekeringsverhaal vertelt Gerard veelvuldig. Zijn geloofservaringen en onderwijs zijn voor velen een enorme bemoediging. Hij behaalde zijn mastertitel in de theologie aan het Continental Theological Seminary in Brussel.

over gerard & lydia

lydia de groot

Lydia kwam al jong tot bekering en na een aantal opleidingen in de gezondheidszorg, riep God haar naar het zendingsveld. Zij werkte enkele jaren in Mozambique. Na een ernstig trauma kwam zij terug naar Nederland. Daarna leerde zij God op een nieuwe en bovennatuurlijke wijze kennen. Haar leven ging door diepe diepten waardoor ze kostbare levenslessen leerde.