JOEP

We ontmoetten Joep op een prachtige zomerse dag in de tuin van vrienden. We vierden de verjaardag van onze vriendin op anderhalve meter afstand. Maar die anderhalve meter kon Joep helemaal niets schelen. Zodra hij door de poort naar binnenkwam, was hij niet meer te houden. Dolenthousiast begon hij te springen en kwispelend van plezier trok hij zijn baasje mee. Al snel liet zijn baasje hem los en rende hij door de hele tuin. Alles aan Joep riep: ‘HET LEVEN IS EEN FEEST!’ Er waren zoveel leuke mensen, kleuren, geuren en lekkernijen. Zoveel leuke hoekjes en happend naar de vlinders in de lucht genoot hij zichtbaar van alles. Prachtig zo’n puppy die nog zoveel te ontdekken heeft!

Ik houd van honden en zo’n heerlijke enthousiaste pup met zachte haren en grote onschuldige ogen, vertedert mij eigenlijk altijd.
Maar Joep triggerde iets in mij…

Eind jaren negentig keerde ik getraumatiseerd door diverse aanslagen op mijn leven van het zendingsveld terug naar Nederland. Ik was angstig, ziek en uitgeput, mijn hele leven stond op zijn kop. Gedesillusioneerd was ik de weg kwijt en begreep God niet meer. Ik kreeg de diagnose Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS).

Aanvankelijk had ik het niet in de gaten, maar het was God die mij leidde in een traject van genezing dat niet in de eerste plaats gericht was op mijn lichaam, maar op mijn ziel. Zonder dat ik het besefte had ik veel wonden opgelopen en God verlangde ernaar dat ik Hem zou ervaren en kennen op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn leven nam een grote wending. Dwars door de diepte heen, leerde ik God als mijn Vader kennen, ontving ik bevrijding van angsten waar ik al mijn hele leven lang mee kampte, ontdekte ik de kracht van proclamatie, werd vervuld met de Heilige Geest, begon in tongen te spreken, ervaarde herstel in mijn vrouw-zijn en voelde me voor het eerst thuis op de plek waar God me had gesteld. Mijn werk werd mijn zendingsveld en oefenplek om met de Heilige Geest mee te bewegen.

Ik voelde me als Joep! VOL van LEVEN en vol van verwachting. Iedere ochtend werd ik wakker en in mijn stille tijd sprak God al vaak over de dingen die Hij die dag ging doen. Ik zorgde dat ik als eerste op de operatiekamer was om de plek op te dragen aan God als Zijn werkplek. En ik was versteld van wat Hij door mij heen deed.
Ik kwam erachter dat het lied: JESUS IS THE ANSWER FOR THE WORLD TODAY, echt waar is! Jezus ís het antwoord op iedere vraag en op elk probleem. Wat voelde ik me bruisend van leven en hongerig naar alles wat er te ontdekken viel in Gods wereld waarvandaan ik als hemelburger in de hemelse gewesten met Jezus samen mocht regeren!

Corona heeft mij stilgezet. En mag ik jou vragen om er eens bij stil te staan wat Corona met jouw persoonlijke geloofsleven heeft gedaan? Is jouw relatie met je hemelse Vader verdiept of ben je juist verder bij Hem vandaan geraakt?

Weet je, ik besefte dat ik in de loop der jaren langzaam wat van dat volle bruisende leven ben kwijtgeraakt. Maar ik heb de beslissing genomen: Ik wil zijn zoals JOEP! Niet gebonden door een ketting die me beperkt, geen oude bezadigde christen die alles al wel weet, maar vrij en hongerig om alles te ontdekken wat God mij in Zijn grote liefde heeft gegeven. Ook jij bent een kind van jouw hemelse Vader die jou wil helpen om te ontdekken wat er allemaal in Zijn wereld voor jou klaarligt. Dan is iedere dag een feest en sprankel en bruis je VOL van LEVEN!

Lydia de Groot