Oprichters en bestuur

Oprichters

Op 17 december 2019 is Stichting Heart2Heart bij de notaris opgericht.  Het was een bijzonder moment, vooral ook omdat Jan Sjoerd Pasterkamp als oprichter aanwezig was. Niet lang na de oprichting van Heart2Heart is Jan Sjoerd op 75 jarige leeftijd overleden.

Zoals je kunt lezen in het stukje geschiedenis van de Zomerweek is Jan Sjoerd al lang geleden betrokken geraakt bij de Zomerweek. We vinden het een voorrecht dat zijn geestelijke DNA deel uitmaakt van het fundament van de stichting.

Verder is ook Wilkin van de Kamp oprichter van de stichting. Hij is sinds 2011 betrokken bij de Zomerweek, die later de naam Vrij Zijn Zomerweek kreeg. Ook het DNA van Vrij Zijn is een geweldig voorrecht om in het fundament te hebben.

De derde oprichter is Gerard de Groot, ook hij is al vanaf de jaren 90 betrokken bij de Zomerweek die destijds de Herstelweek werd genoemd.

over ons 1

Kernteam Zomerweek

Gerard en Lydia hebben ervoor gekozen om de Heart2Heart Zomerweek niet alleen geestelijk en praktisch te dragen met het bestuur. We hebben de bedieningen die de Zomerweek al jarenlang mee helpen bouwen en een vertrouwd gezicht hebben gegeven, gevraagd om plaats te nemen in het kernteam.

Pieter en Kyra Zwart (hoofdcoördinatoren tieners), Martin en Karin Koornstra (hoofdcoördinatoren jeugd) en Jan en Marijke Pool (vaste spreker en gastheer) maken deel uit van dit bedieningenteam. Hun geestelijke bijdrage en input zijn tot grote zegen en zeer verrijkend voor de Heart2Heart Zomerweek. We zien er met elkaar naar uit om onze schouders eronder te zetten en de Zomerweek tot blijvende zegen voor Nederland te bewaren.

Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid,
een sombere geest verzwakt het lichaam.

Spreuken 17:22 – NBV

Bestuur

John & Georgette Engel

John Engel; voorzitter

Ik ben opgegroeid in een atheïstisch gezin in Amsterdam. Toen ik 14 was, emigreerde ik met mijn ouders naar Canada, waar ik mijn lieve vrouw én de Here Jezus leerde kennen. Inmiddels zijn we al 48 jaar getrouwd en hebben we drie volwassen zonen, van wie de jongste het syndroom van Down heeft. We zijn gezegend met 3 kleinkinderen en hebben nu al bijna 49 jaar een persoonlijke relatie met de Heer.
Vanaf mijn wedergeboorte was ik me ervan bewust dat God me riep voor een fulltime bediening. Na mijn pastorale studies in de VS richtten we al snel onze eerste gemeente op in Canada. Na korte tijd ontvingen Georgette en ik een duidelijk woord van de Heer om naar Duitsland te gaan als zendelingen. Daar hebben wij 20 jaar in een kleine gemeente gediend en het zien groeien van 60 tot meer dan 1200 leden.

In 2010 sprak de Heer een duidelijk woord om de Levenskracht gemeente in Tilburg te stichten. De Heer heeft mij gezegend met een sterke profetisch gave waarmee ik mensen mag bemoedigen en opbouwen. Georgette heeft meer dan 30 jaar ervaring in haar bediening als pastoraal counselor.

Als voorzitter van Heart2Heart kijk ik uit naar wat de Heer de komende jaren zal doen en ik wens niets liever dan dat we je kunnen helpen groeien in je relatie met de Heer Jezus.

 

 

Jerian

Jerian Verbeek; penningmeester

Ik ben Jerian Verbeek (1987), getrouwd met Nathalie en trotse vader van 4 kids in de leeftijd van 5-12. Sinds 1 september 2020 ben ik de penningmeester van Stichting Heart2Heart.
In het dagelijks leven ben ik registeraccountant en heb ik een ontzettende passie voor muziek, en media in de breedste zin van het woord – zolang het mensen maar kan ‘verbinden’.

Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken toen ik door Gerard & Lydia gevraagd werd als penningmeester aan Heart2Heart mee te bouwen: de visie van de stichting, evenals de rijke historie van de Zomerweek en het enthousiasme waar alle betrokkenen mee spreken gaf mij een frisse impuls – hier is God aan het werk iets nieuws en krachtigs in ons land neer te zetten. Daarom ben ik dankbaar dat ik mag meebouwen aan een stabiele basis voor de stichting voor de komende jaren, zodat Hij door Heart2Heart Zijn doel met Nederland zal bereiken.

Ik hoop jou, u de komende tijd bij activiteiten zoals de Zomerweek te ontmoeten!

AJanen Erna kopie

Aart-Jan Schot; secretaris

Ik ben Aart Jan Schot (1963), getrouwd met Erna. We hebben samen 3 prachtige dochters. We kennen Gerard en Lydia al vele jaren en vinden het mooi om met elkaar op te trekken in Gods Koninkrijk.

Vanwege mijn ervaring als notaris heb ik Stichting Heart2Heart mogen helpen bij de oprichting en het verkrijgen van de ANBI status. We zien uit naar een geweldige eerste zomerweek met elkaar!

Gerarden Lydia

Gerard de Groot; bestuurslid

Ik ben Gerard (1964), sinds 2010 getrouwd met Lydia. Ondanks dat we pas op latere leeftijd zijn getrouwd, genieten we met volle teugen van ons leven samen. In het dagelijks leven ben ik voorganger van de Levend Woord Gemeente in Rotterdam en geven Lydia en ik leiding aan Stichting Heart2Heart. Mijn passie is om het woord te prediken en mensen te helpen om God te ervaren in hun dagelijks leven zodat zij volledig in hun bestemming komen.

Ik houd enorm van lezen, lekker in de tuin werken en kan ook erg genieten van skiën.