Over ons

Heart2Heart

Missie en Visie

Identiteit: Wie zijn wij?

Stichting Heart2Heart is een bediening die in de gebrokenheid van deze wereld jou wil helpen om het hart van God te ervaren, zodat je daardoor groeit in intimiteit, identiteit en autoriteit. Dan zul je schitteren in jouw leefomgeving en harten raken met Gods liefde.

Wij geloven dat Gods hart overstroomt van liefde voor jou en dat Hij jouw diepste geluk voor ogen heeft!

Missie: onze opdracht

Onderwijs dat het hart raakt, zodat je Gods hart ervaart in:

  • Intimiteit – groeien in geloofservaringen met God
  • Identiteit – groeien in profetische kracht om te worden wie je bent
  • Autoriteit – groeien in Gods bovennatuurlijke kracht door inzicht in de geestelijke wereld

Activiteiten: Wat doen wij?

We organiseren zomerweken, conferenties, seminars en onderwijsdagen, schrijven boeken, e-books en maken films. Daarnaast plaatsen we regelmatig bemoedigende posts en blogs op onze sociale media en website.

Naast de kerk in de volle breedte, willen we ons richten op de groeiende groep singles in de kerk.

Bestuur

John Engel
Voorzitter

Ik ben opgegroeid in een atheïstisch gezin in Amsterdam. Toen ik 14 was, emigreerde ik met mijn ouders naar Canada, waar ik mijn lieve vrouw én de Here Jezus leerde kennen. Inmiddels zijn we al bijna 50 jaar getrouwd en hebben we drie volwassen zonen, van wie de jongste het syndroom van Down heeft. We zijn gezegend met 3 kleinkinderen en hebben nu al zo’n 50 jaar een persoonlijke relatie met de Heer.
Vanaf mijn wedergeboorte was ik me ervan bewust dat God me riep voor een fulltime bediening. Na mijn pastorale studies in de VS richtten we al snel onze eerste gemeente op in Canada. Na korte tijd ontvingen Georgette en ik een duidelijk woord van de Heer om naar Duitsland te gaan als zendelingen. Daar hebben wij 20 jaar in een kleine gemeente gediend en het zien groeien van 60 tot meer dan 1200 leden.

In 2010 sprak de Heer een duidelijk woord om de Levenskracht gemeente in Tilburg te stichten. De Heer heeft mij gezegend met een sterke profetisch gave waarmee ik mensen mag bemoedigen en opbouwen. Georgette heeft meer dan 30 jaar ervaring in haar bediening als pastoraal counselor.

Als voorzitter van Heart2Heart kijk ik uit naar wat de Heer de komende jaren zal doen en ik wens niets liever dan dat we je kunnen helpen groeien in je relatie met de Heer Jezus.

Jerian Verbeek

Penningmeester

Ik ben Jerian Verbeek (1987), getrouwd met Nathalie en trotse vader van 4 kids in de leeftijd van 6-13. Sinds 1 september 2020 ben ik de penningmeester van Stichting Heart2Heart.
In het dagelijks leven ben ik registeraccountant en heb ik een ontzettende passie voor muziek, en media in de breedste zin van het woord – zolang het mensen maar kan ‘verbinden’.

Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken toen ik door Gerard & Lydia gevraagd werd als penningmeester aan Heart2Heart mee te bouwen: de visie van de stichting, evenals de rijke historie van de Zomerweek en het enthousiasme waar alle betrokkenen mee spreken gaf mij een frisse impuls – hier is God aan het werk iets nieuws en krachtigs in ons land neer te zetten. Daarom ben ik dankbaar dat ik mag meebouwen aan een stabiele basis voor de stichting voor de komende jaren, zodat Hij door Heart2Heart Zijn doel met Nederland zal bereiken.

Ik hoop jou, u de komende tijd bij activiteiten zoals de Zomerweek te ontmoeten!

Joost du Croix

Secretaris

Mijn naam is Joost du Croix (1973), getrouwd met Arianne en wij hebben 2 kinderen, een dochter van 11 en een zoon van 6.
In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een adviesbureau op het gebied van Public Affairs en strategische advisering burgemeesters en andere bestuurders/besturen en raadslid van de gemeente waar ik woon.

Door John Engel ben ik benaderd voor de rol van secretaris in het bestuur van de mooie stichting Heart2Heart. Vanuit de goede vriendschap met John en de bijzondere betrokkenheid van Gerard en Lydia voor het werk van deze stichting ben ik volhartig ingestapt om deze rol op me te nemen. Het werk van Heart2Heart verder (op)bouwen en daarmee een goede fundatie verzorgen is een mooie en zeker ook gezegende verantwoordelijkheid.

Hierdoor kunnen de Zomerweek en andere (toekomstige) activiteiten binnen deze stichting vanuit God’s zegen en Zijn zekerheid verder groeien tot zegen voor velen.

Gerard de Groot

Algemeen directeur

Ik ben Gerard (1964), sinds 2010 getrouwd met Lydia. Ondanks dat we pas op latere leeftijd zijn getrouwd, genieten we met volle teugen van ons leven samen. Na 25 jaar voorganger te zijn geweest van de Levend Woord Gemeente in Rotterdam, geven Lydia en ik leiding aan Stichting Heart2Heart. Mijn passie is om het woord te prediken en mensen te helpen om God te ervaren in hun dagelijks leven zodat zij volledig in hun bestemming komen.

Ik houd enorm van lezen, lekker in de tuin werken en kan ook erg genieten van skiën.

Over ons

Wij zijn Gerard en Lydia de Groot. Gerard heeft de Levend Woord gemeente in Rotterdam op een woord van God mogen stichten. Na 25 jaar voorganger te zijn geweest, zijn we nu samen verantwoordelijk voor Stichting Heart2Heart. Onder toezicht van een krachtig bestuur mogen we deze stichting leiden en de komende jaren vormgeven.

Gerard

Als kind had Gerard een spraakgebrek, hij stotterde. Daarom koos hij ervoor om een opleiding te doen waarbij hij niet veel hoefde te spreken. Terwijl hij met zijn administratieve opleiding bezig was, kwam hij radicaal tot bekering. Terwijl hij worstelde met geloofsvragen ontmoette hij Jezus op een bovennatuurlijke manier. Over zijn bekeringsverhaal vertelt Gerard veelvuldig. Zijn geloofservaringen en onderwijs zijn voor velen een enorme bemoediging. Hij behaalde zijn mastertitel in de theologie aan het Continental Theological Seminary in Brussel.

Lydia

Lydia kwam al jong tot bekering en na een aantal opleidingen in de gezondheidszorg, riep God haar naar het zendingsveld. Zij werkte enkele jaren in Mozambique. Na een ernstig trauma kwam zij terug naar Nederland. Daarna leerde zij God op een nieuwe en bovennatuurlijke wijze kennen. Haar leven ging door diepe diepten waardoor ze kostbare levenslessen leerde.

Gerard en Lydia trouwden op latere leeftijd en hebben een bijzonder verhaal over hoe God hen bij elkaar heeft gebracht. Dit verhaal is te lezen in hun boek: ‘Gods hart voor Singles’. Omdat zij zelf lange tijd single zijn geweest, hebben zij een hart voor singles in de Kerk en houden zij conferenties voor singles. Het onderwijs van Gerard en Lydia kenmerkt zich door gedegen onderwijs over vele fundamentele waarheden van het geloof. Ze maken het onderwijs praktisch door de bijzondere voorbeelden uit hun eigen leven.