Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

ALGEMEEN

Waar wordt de Heart2Heart Zomerweek 2021 gehouden en wanneer?
De Heart2Heart Zomerweek wordt dit jaar van 31 juli – 7 augustus gehouden op de Betteld in Zelhem.

Waarom is er gekozen voor een nieuwe locatie en niet voor Pagedal?
Al in juni 2020 kregen wij bericht van het park waar de Zomerweek al sinds 2010 wordt gehouden dat de Zomerweek niet langer op Pagedal in Stadskanaal gehouden kan worden. Het management van Pagedal heeft besloten om in zee te gaan met Roompot en het park in de zomer alleen nog te verhuren aan vakantiegangers. We vinden het erg jammer dat deze mooie locatie niet langer beschikbaar is.

Waarom op de Betteld?
We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe locatie binnen Nederland. Vanwege de onzekerheid rondom Corona en de geldende maatregelen van de overheid in de zomer van 2021 én het feit dat Heart2Heart een beginnende stichting is, was het onmogelijk om de Zomerweek op een nieuwe locatie op te zetten zoals we dat gewend zijn. We zijn dankbaar dat de directie van de Betteld heeft aangeboden om de Zomerweek te faciliteren. Mede doordat de Betteld al een programma voor Kinderen en Tieners heeft, is het voor Heart2Heart mogelijk om een Zomerweek te organiseren zonder dat er grote financiële risico’s aan vast zitten. Bovendien ontzorgt de Betteld Heart2Heart ook voor een groot deel.
Daarnaast waren we blij verrast toen we zagen wat een geweldige mogelijkheden er op de Betteld zijn! We zien ernaar uit om op deze prachtige plek een Zomerweek te organiseren.

PROGRAMMA VOLWASSENEN

We beseffen dat we concessies moeten doen aan het programma omdat de Betteld ook gedeeltelijk haar eigen programma zal blijven aanbieden. Maar tegelijkertijd is er zoveel meer mogelijk dan we dachten.

Wie zijn de sprekers?
De bekende sprekers zijn weer van de partij: Martin Koornstra, Jan Pool, Willem en Gerdien Ouweneel, Gerard en Lydia de Groot en ook zal Remco De Zwart van de partij zijn. Daarnaast zal Herman Boon gedeeltelijk aanwezig zijn en zullen we kennis maken met Coen Nuijten. Verder zullen er ook nog diverse seminarsprekers komen.

Hoe ziet het programma voor de volwassenen eruit?
Het programma begint al op zaterdagavond met een openingsfeest en een week later sluiten we op vrijdagavond af met een feestelijke slotavond.
We zijn nog bezig om het programma verder goed in elkaar te schuiven met de Betteld omdat we toch met wat minder ruimte van doen hebben. Het programma is inmiddels rond en komt binnenkort op de website te staan.
Naast het centrale podium zullen er gedurende de week ook diverse seminars worden aangeboden.

KINDEREN, TIENERS EN JEUGD

Hoe ziet het programma voor de kinderen eruit?
Op de Betteld wordt het kinderprogramma (4-12 jaar) door Megakids verzorgd. Er zijn aparte groepen voor groep 1,2, voor groep 3,4,5 en voor groep 6,7,8. De tijden van het Megakids programma zullen aangepast zijn aan de samenkomsten voor de volwassenen. Je kunt meer lezen over dit mooie programma op de website van de Betteld via onderstaande link..

https://www.betteldzelhem.nl/voorzieningen/mega-kids

Is er ook een crèche en peutergroep?
Ja, Heart2Heart zal zelf een groep organiseren voor de kinderen van 0 tot 4 jaar.

Is er ook een programma voor de bijzondere kinderen?
Ja, we vinden deze groep heel belangrijk en zullen hier ook een apart programma voor organiseren. Wel moeten er minimaal 5 kinderen aangemeld worden om de groep van start te laten gaan en kunnen er maximaal 10 kinderen meedoen. Dit, omdat we beperkte ruimte hebben.

Je kind moet niet ouder dan 14 jaar zijn om mee te kunnen doen. Op volgorde van aanmelden, zullen we jouw kind accepteren. Dus vol=vol.

Hoe ziet het programma voor de tieners eruit?
Het programma van Royal Adventure is een begrip op de Betteld. Tijdens de Heart2Heart Zomerweek zal dit het tienerprogramma zijn. Remco de Zwart zal hoofdspreker zijn en er zullen bekenden van de tienertent van de Zomerweek aanwezig zijn. Via de volgende link op de website van de Betteld kun je meer lezen over Royal Adventure. Er zijn 3 ‘tracks’ van 11-14 jaar, van 15-18 jaar en er is tevens een leiderstrack voor 18-plussers. Anders dan op de eerdere Zomerweken, zijn er kosten aan verbonden om met Royal Adventure mee te doen. Iedere tiener betaalt 50 euro, maar er zijn ook mogelijkheden om in de Herberg te overnachten en dan gelden er andere prijzen. Kijk hiervoor eveneens op de website: https://www.betteldzelhem.nl/voorzieningen/royal-adventure

Is er ook een programma voor 18+?
Ja, je kunt als 18-plusser meedoen met het leiderstrack van Royal Adventure. Er zijn speciale tijden van coaching en mogelijkheden om je als leider in te zetten. Helaas is er geen aparte tent voor jeugd zoals we gewend waren op de Zomerweek, maar we gaan wel een aantal samenkomsten speciaal voor jongvolwassenen organiseren. Bovendien zullen er actuele en aansprekende seminars zijn met onderwerpen als profetie, sexualiteit, single zijn, genderissues en het werk en de gaven van de Heilige Geest. Tevens zullen er bijbelstudies voor jongeren zijn.
En… natuurlijk ben je als 18-plusser van harte welkom om naar de volwassen samenkomsten te komen. 

ACCOMMODATIE EN INSCHRIJVEN

Wat is de reden dat er niet vooraf aangekondigd is wanneer de inschrijving zou starten?
Toen we begin december de knoop doorhakten om de Zomerweek te gaan organiseren, moesten we heel snel schakelen. De achterban van de Betteld krijgt ieder jaar met kerst een mailing dat ze de zomervakantie weer op de Betteld kunnen gaan boeken.

Wij hebben met de directie van de Betteld kunnen afspreken dat we de achterban van de Zomerweek toch eerder de kans mochten geven om een plekje voor de Zomerweek te boeken. Helaas betekende dat dat we de inschrijving in diezelfde week moesten openen. Deze mailing is naar de nieuwsbriefontvangers van Heart2Heart gegaan en ook naar de mensen die een eigen vaste plek op de Betteld hebben. Tot onze verrassing was de Betteld de volgende dag al volgeboekt. Daar zijn we aan de ene kant heel blij mee en aan de andere kant hebben we ook veel mensen teleur moeten stellen.

Waarom gaat de inschrijving via de Betteld en niet via Heart2Heart?
Voor Heart2Heart scheelt het erg veel werk dat de inschrijvingen via de website van de Betteld gaan. Zij hebben sowieso al een boekingssysteem en er ervaring mee. Heart2Heart niet.

Is er een wachtlijst?
Ja, bij de receptie van de Betteld is een wachtlijst. Zo af en toe is er een annulering en het loont om op de wachtlijst te staan. Bovendien komen er steeds plekjes vrij van vaste Betteldgasten die hun standplaats willen verhuren. Telefoonnummer van de Betteld: 0314-627200.

Kun je meedoen met het programma als je geen campingplaats of chalet hebt geboekt op de Betteld?
Helaas moeten we op deze vraag op dit moment ‘nee’ antwoorden. Dat heeft alles te maken met de pandemie. We kunnen nu nog geen inzicht hebben in de regels die in de zomer gelden.

Kan ik de samenkomsten thuis meebeleven?
Ja, er zal voor een livestream worden gezorgd tijdens de samenkomsten in de Ichtuszaal. Binnenkort zal daar meer over bekend worden gemaakt.

WAT ZIJN DE KOSTEN

Anders dan op de eerdere Zomerweken hoeft men op de Betteld geen conferentiekosten te betalen. Je betaalt alleen de accommodatie en kunt dan kosteloos aan het programma meedoen. De kosten die Heart2Heart maakt, zullen worden betaald vanuit de offergaven.

Waarom moeten de tieners wel 50 euro betalen?
Helaas kunnen we daar niets aan veranderen. Dit is iets wat men al jarenlang gewend is op de Betteld omdat er bij dit programma alles uit de kast wordt getrokken om de tieners een onvergetelijke week te bezorgen.
Heart2Heart wil echter niet dat dit een struikelblok is voor ouders om hun kinderen op te geven. Maak het alsjeblieft bekend als je dit niet kunt betalen, dan vinden we zeker een oplossing! Mail daarvoor naar info@heart2heart.nl.

OVERIGE VRAGEN

Ik ben al jaren vrijwilliger bij een kindergroep maar heb helaas geen plekje op de Betteld. Kan ik toch meewerken?
We vinden het heel jammer om hier ‘nee’ op te moeten zeggen, maar dat heeft alles te maken met het feit dat we nu niet toe kunnen zeggen dat mensen buiten de Betteld toegelaten zullen worden op het terrein van de Betteld.

En kunnen mijn kinderen meedoen met het programma als wij in de buurt een verblijf boeken?
Helaas is dit vooralsnog niet mogelijk. Pas tegen de zomer zullen we hier meer over kunnen zeggen omdat we dan meer inzicht hebben in de dan geldende regels.
Kinderen kunnen bovendien alleen een volledige week mee doen en niet een enkele dag.

Onzekerheden rondom Corona
Zoals we al eerder hebben aangegeven, kunnen we nu nog niet weten of er deze zomer nog maatregelen van de overheid zullen gelden t.a.v. evenementen.
Natuurlijk hopen we dat we weer allemaal zonder afstand bij elkaar mogen komen…
We gaan in ieder geval ons best doen om het programma zo in te delen dat we allemaal mee kunnen doen. Bid voor ons voor wijsheid!