Zomerweek – Meewerken kinderwerk

Meewerken met het kinderwerk

Heb jij passie voor Gods Koninkrijk en voor kinderen? Dan is kinderwerk bij de Heart2Heart Zomerweek iets voor jou! Je zult na deze geweldige conferentie vol nieuwe inspiratie en kracht weer naar huis gaan. De Heart2Heart Zomerweek is een week van vernieuwing door de kracht van de Heilige Geest voor het hele gezin! Het is leerzaam, ontroerend en inspirerend om te zien wat er gebeurt als de Heilige Geest de ruimte krijgt om te werken in kinderlevens. Absoluut een inspiratiebron voor het kinderwerk in je eigen gemeente!

Coördinatie
De hoofdcoördinatie van het kinderwerk wordt verzorgd door Liesbeth Mandemaker (0-9 jaar en de bijzondere kinderen). Jasmijn Boon is coördinator voor de kinderen van 10-12 jaar. 

Op zoek naar kinderwerkers
We zijn op zoek naar kinderwerkers voor alle leeftijdsgroepen: 0-1 jaar, 2-3 jaar, 4-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-12 jaar en professionele medewerkers voor de bijzondere kinderen groep.

Als kinderwerker begeleid je gedurende de week een vast groepje kinderen. Je bent echt een mentor voor hen. Ook horen we graag wat je gaven en talenten zijn en hoe je die wilt of kunt inzetten in de desbetreffende leeftijdsgroep.

Iedere groep heeft elke ochtend een tijd van geestelijke en praktische voorbereiding, waarbij je als kinderwerker ook wordt verwacht. Nadat de kinderen zijn opgehaald, wordt er nog opgeruimd, kort geëvalueerd en voorbereid voor de volgende dag. De rest van de middag kun je vrij besteden, of een seminar volgen.

De kinderen van 0-7 jaar en de bijzondere kinderen hebben elke ochtend hun eigen samenkomst.
De 8-9 jarigen hebben elke ochtend en op drie avonden hun eigen samenkomst: zondag-, dinsdag- en donderdagavond.

De 10-12 jarigen hebben elke ochtend en elke avond een eigen samenkomst.
Kinderwerkers die geen avondprogramma hebben, zijn dus welkom om de avonddiensten in de grote zaal bij te wonen.

Voor elke leeftijdsgroep zoeken we ook een kinderwerker die een geldig BHV-certificaat heeft en als BHV-er inzetbaar is. Lijkt dit je wat? Meld je dan zeker aan!

Wat zijn de voorwaarden waar je als kinderwerker aan moet voldoen?
• Je hebt een levende relatie met Jezus
• Je hebt (enige) ervaring met kinderwerk
• Je staat open voor kinderen, hebt geduld en liefde
• Je kunt de voorbereidingsbijeenkomst (13 juni 2020 in Maassluis) bijwonen (0-12 jaar en bijzondere kinderen). Je maakt hier kennis met je team en de coördinatoren. Er worden taken verdeeld en er is een tijd van geestelijk voorbereiden. Klik hier voor de link.

 • Je vult een volledig ingevuld intake-formulier in
 • Een leider uit je kerkelijke gemeente is bereid jouw referentieformulier in te vullen
 • Je bent bereid om een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen via Vrij Zijn (lees hieronder meer over VOG-aanvraag)
 • Je hebt een dienende en flexibele houding
 • Je bent bereid om mee te denken in de voorbereiding. Veel communicatie hiervan gaat via de mail
 • Als campinggast help je zaterdagmiddag mee met voorbereiden en opbouwen in de desbetreffende leeftijdsgroep. Je bent als medewerker op vrijdagavond welkom op de camping, anders zaterdagmorgen
 • Je bent aanwezig bij de startbijeenkomst voor alle medewerkers op zondag 26 juli van 13:00 – 14:00 uur
 • Na de startbijeenkomst (14:00 uur) ben je verder bij de voorbereiding aanwezig in de desbetreffende leeftijdsgroep
 • Vrijdagochtend 31 juli om 9:00 uur zal er nog een afsluitende bijeenkomst zijn voor alle medewerkers, hiervoor ben je van harte uitgenodigd
 • Vrijdag 31 juli ben je na de ochtenddienst aanwezig om de kinderwerkruimtes op te ruimen.

Referentieformulier
Om ouders de garantie te geven dat wij werken met betrouwbare kinderwerkers, gebruiken we een referentieformulier. Wil jij meewerken als kinderwerker (en dat hopen we van harte), laat dan het referentieformulier invullen door een oudste/voorganger/leider uit jouw gemeente, die kan beoordelen of jij hiervoor geschikt bent. We bellen deze persoon ook op, dus laat het serieus invullen. We willen de ouders, die hun kinderen aan ons toevertrouwen een zo goed mogelijke waarborg geven dat hun kinderen bij ons veilig zijn. Klik hier voor het referentieformulier.

Intakeformulier
Tevens vragen we kinderwerkers om zelf het intakeformulier in te vullen, zodat we jou beter leren kennen. Deze ontvang je per e-mail zodra je je hebt aangemeld als kinderwerker voor de Heart2Heart Zomerweek.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-aanvraag)
Vrij Zijn en Heart2Heart wil zich zo goed mogelijk houden aan de door de overheid aanbevolen maatregelen om de veiligheid van de minderjarige (bijzondere) kinderen zoveel mogelijk te garanderen. We vinden het belangrijk om hierin transparant en zorgvuldig te zijn en ook aan te kunnen tonen dat we er vanuit de organisatie alles aan doen om dit goed te organiseren, in het belang van de kinderen. Daarom gaan we ook dit jaar weer werken met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanvraag wordt door Vrij Zijn aangevraagd en wordt dan per mail naar jou verzonden. Deze aanvraag dien je via je eigen DigiD code te bevestigen. Binnen 2-8 weken krijg je de gratis VOG per post thuisgestuurd. De originele aanvraag dient dan naar de coördinator te worden verstuurd/afgegeven.

 • 0-9 jaar en de bijzondere kinderen: Stichting Heart2Heart, p/a Marsmanstraat 3, 3141 BR, Maassluis, t.a.v. Liesbeth Mandemaker
 • 10-12 jaar: Stichting Heart2Heart, p/a A. Lorentzstraat 86, 1782 JL Den Helder, t.a.v. Jasmijn Boon

Korting voor kinderwerkers
Help jij mee als kinderwerker? Dan bieden we je de volgende kortingsregeling aan:
• Je betaalt je eigen accommodatie en krijgt € 50,- korting op deze verblijfskosten
• Je betaalt géén conferentiekosten (à € 110,- vanaf 17 jaar)
• Je kunt (als je dat wilt) reiskosten declareren